kraljevski puding

nedjelja, 03.06.2012.

ENVEROV ZABAVNIK

FESTIVAL EUROPSKE KRATKE PRIČE U PAZINU

DOBAR RECEPT ZA PRIČU

Najveći pljesak publike na prvom pazinskom danu gostujućeg Festivala europske kratke priče u Spomen domu zaslužio je zabavni 35-godišnji Riječanin Enver Krivac koji je večer zaključio efektnom i duhovitom kratkom pričom.

Recept književne večeri bio je uspješan zahvaljujući jednostavnosti: kratko predstavljanje pisaca, razgovor o dosadašnjem radu, a zatim čitanje odabranih kratkih priča što je paralelno pratio hrvatsko-engleski prijevod na platnu.

Voditeljice su bile Mima Simić i Katarina Brajdić, a šestero europskih autora s razlogom je izazvalo interes, nažalost, malobrojne publike.

Manon Uphoff, 50-godišnja Nizozemka s povremenim boravištem na otoku Krku, probila je led - ispričala je priču u prvom seksualnom iskustvu mlade djevojke i postarijeg emigranta.

Sljedeći se publici predstavio Jacinto Lucas Pires iz Portugala pripovijetkom slične tematike - o ljubavi mlade žene i oženjenog muškarca, da bi prvi dio večeri okončala Jelena Lengold iz Srbije simboličnom pričom u kojoj bračni par raspravlja o etičnosti kastriranja mačora.

Xabier Montoia iz španjolske Baskije ponudio je niz vrlo kratkih priča baziranih na dijalozima, dok je pretposljednja nastupila Dilys Rose iz Ujedinjenog Kraljevstva (Škotska).

A. Dagostin

(Tekst originalno objavljen u "Glasu Istre", 31. 05. 2012.)
- 03:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>